Peer Support in de zorg
  • Home
  • Diensten
  • Over
  • Contact
  • Onze klanten
  • Wat onze klanten over ons zeggen
  • Beeldmateriaal

Over.

Peer Support, de kracht van intercollegiale opvang. 

Ontstaan in ​2009

De huidige training Peer Support vindt zijn wortels in de training "Als het misgaat", een training over de impact van medische incidenten. Mondjesmaat schreven mensen zich in. Het open en kwetsbaar durven zijn over incidenten bleek een enorme drempel. Nu inmiddels 14 jaar later is er meer openheid, maar het kan nog beter. 
Professionals in de zorg vragen niet snel om steun en voelen zich vaak geïsoleerd in de situatie. Laagdrempelig praten met een collega over het gebeurde draagt bij aan een snellere verwerking, meer openheid in de zorg en uiteindelijk aan een gezondere organisatie. 

Ons Doel

Ons doel is zoveel mogelijk steun te faciliteren voor professionals die een calamiteit of medisch incident hebben meegemaakt. Dit doen we door Peer Supporters op te leiden zodat intercollegiale steun ingebed wordt in organisaties en daarbij de norm wordt in plaats van de uitzondering. 
Peer betekent gelijke. Peer-to-Peer is dan ook niets anders dan dat een gelijke, een collega, de steun geeft die nodig is. Vanuit zijn of haar eigen ervaring weet een collega hoe je je voelt na een calamiteit of incident. Laagdrempelig, toegankelijk en vertrouwelijk. Dat is de kracht van de Peer Supporter. 

Ons Team

Picture

Kim de Lange
Coördinator/Trainer/Coach/Schrijver

Kim de Lange is coördinator van het platform Peer Support in de Zorg. Zij verzorgt vanuit "Kim de Lange Trainingen", trainingen in de zorg rondom zelfzorg, gezond omgaan met stress en Peer Support.   

In 2016 ontwikkelde zij in samenwerking met het UMC Utrecht het trainingsprogramma Peer Support. De oorsprong van deze training ligt in de training 'Als het misgaat', een training die zij inmiddels aan meer dan duizend arts-assistenten, stafleden en verpleegkundigen heeft gegeven. Haar missie is emotioneel beladen onderwerpen bespreekbaar maken zodat uitval wordt voorkomen.
​
In 2020 kwam haar boek "Anders pak je toch gewoon een goed boek?" uit. 'Wat een duidelijke omschrijving, geeft dit boek, van het proces waarin iemand met burn-out verkeert: de worstelingen, de dankbaarheid voor successen die hoe klein ze dan mogen lijken, heel groot en betekenisvol kunnen zijn. (Martine Bolhaar, psychiater).
Picture

Froukje Verdam
Trainer/KNO-arts/Coach

Froukje Verdam is KNO-arts in Amsterdam, coach, auteur en eigenaar van haar bedrijf "Zorg voor de dokter". Dat heeft ze opgebouwd vanuit de wens een plek te creëren voor elke collega die uit het lood is geslagen.

​​Froukje is door Jo Shapiro in 2018 opgeleid als Peer Supporter in het UMCG. Sindsdien is ze Peer Supporter voor de landelijke KNO-vereniging. 

Froukje is betrokken bij haar patiënten en collega's, Daarbij schuwt ze haar eigen kwetsbaarheid niet. Ze is open, enthousiast en oprecht. 

In 2020 kwam haar boek "Zelfzorg voor de jonge dokter" uit. 'In duidelijke taal verweeft zij grondige kennis van menselijke psyche en gedrag met oude en nieuwe wijsheden, eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden,' aldus Clair Loots, huisarts en oprichter Geneeskunde en Stichting Leader Doctors. 
Picture

Carolien Bouma - Houwert
​​
Trainer/Uroloog

Carolien is praktiserend uroloog en docent-trainer Peer Support.
Sinds 2016 heeft ze ervaring met de training “Als het misgaat” aan arts-assistenten en stafleden en met Peer Support trainingen in het UMC Utrecht en andere ziekenhuizen.
​
“Als AIOS ben ik begonnen met de trainingen voor kwaliteit en patiëntveiligheid. Maar om de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen moet er ook goede ondersteunende zorg voor het ziekenhuispersoneel zijn. Dat is de reden waarom ik deze trainingen geef”.



Openingstijden

Van 8:30 - 17:00 uur

Telefoon

06-15091940

Email

info@kimdelange.nl
  • Home
  • Diensten
  • Over
  • Contact
  • Onze klanten
  • Wat onze klanten over ons zeggen
  • Beeldmateriaal